Ons bedrijf

De huidige zaakvoerder Caroline Trenteseaux leidt de zaak sinds mei 1998. De zaak heeft echter al een lange geschiedenis met overgang van vader op zoon en vader op dochter.

begrafenisondernemerOm de wortels van het bedrijf terug te vinden moeten we ons in de tijd verplaatsen naar anno 1880 waar in het Waalse St-Léger in Henegouwen, Camille Trenteseaux samen met zijn vrouw Angèle een bedrijf hadden dat zich bezig hield met begrafenissen en aannemerswerken. Camille verongelukte in 1905, maar zijn vrouw zette de activiteit verder. Na de oorlog van 14-18 verhuisde de familie naar Dottenijs en ging de zoon Charles-Joseph ook natuursteen verwerken.

Charles-Josheph huwde met Bertha Degin uit Kooigem, maar door een gebrek aan toekomst in de streek verlegde Charles-Joseph zijn activiteiten naar De Panne en vestigde het toenmalige bedrijf in de Verenigingsstraat 18.

historiekTrenteseaux

Charles-Joseph werd opgeroepen voor de oorlog en nam deel aan de verdediging van de brug te Adinkerke, waar hij gewond werd.

Na de oorlog werd het bedrijf te klein en werd er uitgebreid met een bijkomend stuk grond. Uit het huwelijk van Charles- Joseph en Bertha werden Charles-Cesar en Paulette geboren. Charles-Cesar werkte na de schooltijd al mee in het bedrijf en stapte in 1956 in de zaak die toen Ch. Trenteseaux-Degin en Zoon genoemd werd. Er werden bijkomende machines gekocht voor steen- en marmerwerken maar ook granieten grafzerken, ontworpen volgens tekeningen van Charles-Cesar kenden een groeiend succes.

 In 1964 huwde Charles-Cesar met Annie Fouvry uit Veurne en uit het huwelijk komen 3 knappe dochters voort Nathalie, Caroline en Valerie. Na het pensioen van Charles-Joseph in 1970 wordt een nieuw bedrijf opgericht in de Pannestraat 229 op het Industrieterrein II te Veurne.

familiebedrijTrenteseaux

De oudere machines worden snel vervangen door nieuwe en moderne waardoor seriewerk mogelijk wordt.

Producten worden rechtstreeks

ingevoerd uit Italië en de naam van de firma wordt: “De Steenkapper” Ch. Trenteseaux – Fouvry. Ook vrouw Annie komt mee werken in de zaak en specialiseert zich in het afwerken van Bourgondische steen volgens oude wijze, wat zeer in de smaak valt van het cliënteel. De drie dochters helpen ook mee in het bedrijf en dragen hun steentje bij. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in allerhande werken in arduin, marmer, graniet en witsteen. In 1998 bereikt Charles-Cesar de pensioen leeftijd waarna zijn dochter Caroline het

atelierTrenteseaux

bedrijf verder zet met behoud van dezelfde activiteiten. De activiteiten passen zich aan de nieuwe technieken aan en ook de nieuwe composiet natuursteen wordt nu verwerkt. De

naam “De Steenkapper” blijft behouden.

 

vaderTrenteseaux